رله پیلز(PILZ) چیست؟

Safety relay/safety relays PNOZ

رله پیلز امرجنسی PILZ

رله ایمنی مطابق با الزامات EN 60947-5-1 ، EN 60204-1 و VDE 0113-1 است و برای نظارت بر عملکردهای ایمنی زیر استفاده شود:

شاسی های E-STOP
گیتهای اظطراری
دستگاههای پرس و گیوتین دو دستی
کنترل دو دستی
تاخیر زمانی

رله امرجنسی / رله ایمنی PNOZ

چرا یک رله الکترومکانیکی معمولی به عنوان رله اظطراری در نظر گرفته نمی شود؟

در یک رله معمولی از سیم پیچ سیم و حرکت مکانیکی کنتاکت های فلزی برای روشن و خاموش شدن بار استفاده می شود. تماس های فلزی ممکن است پس از چرخه های تکرار کار جوش بخورند. اگر این اتفاق افتاده بیافتد ، و اپراتور شاسی اضطراری را فشار دهد ، دستگاه به کار خود ادامه  خواهد داد . این امر برای اپراتور خطرناک است. بنابراین بسیاری از استاندارد ها و استانداردهای ایمنی اروپایی ، آمریکایی ، ملی و بین المللی استفاده از رله ها و کنتاکتورهای ساده در ماشین های خطرناک را ممنوع می کند.

کنتاکتور یا رله

عمر مفید: تقریباً ۱ میلیون دوره عملیاتی
با ۶۰۰ – ۱۰۰۰ چرخه در روز ، ۳۰۰ روز در سال = ۱۸۰،۰۰۰ – ۳۰۰،۰۰۰ چرخه در سال
عمر مفید: ۳ تا ۵ سال
پس از آن ، وضعیت خطرناک!
Pilz در سال ۱۹۸۷ اولین رله توقف اضطراری PNOZ را به بازار عرضه کرد. طیف گسترده ای از رله های ایمنی الکترونیکی برای نظارت بر E-STOP ، دروازه های ایمنی ، کنترل های دو طرفه ، موانع نور و غیره به طور مداوم در حال گسترش است.

توابع ایمنی تعریف شده
رله های ایمنی می توانند خطاهای موجود در کنتاکت های ورودی در مدار ایمنی را هنگام خرابی ارت تشخیص دهند. عملکرد ایمن توسط مدارهای داخلی خاص و فناوری رله تضمین می شود.

رله های ایمنی توابع ایمنی تعریف شده ای را انجام می دهند:  به عنوان مثال .توقف کنترل شده و بنابراین حرکت ایمن ، نظارت بر موقعیت محافظ های متحرک و قطع حرکت بسته شدن هنگام تعمیرات.

مشخصات مورد نیاز کاربران رله های ایمنی

رله های ایمنی ساختار واضحی دارند و کار با آنها ساده است ، به همین دلیل اقدامات آموزشی خاصی لازم نیست. برای استفاده موفقیت آمیز از این دستگاه ها ، تنها چیزی که به طور کلی مورد نیاز است ، داشتن دانش ساده و اساسی الکتریکی و آگاهی از استانداردهای فعلی است. دستگاه ها به دلیل طراحی کم حجم ، قابلیت اطمینان بالا و از همه مهمتر اینکه رله های ایمنی تمام استانداردهای لازم را دارند ، بسیار مورد استفاده قرار گرفته اند. اکنون آنها به یک جز  جدایی ناپذیر در هر کارخانه یا دستگاهی تبدیل شده اند که عملکردهای ایمنی در آن نقش دارند.

توابع رله های ایمنی

از زمان تولید اولین رله های ایمنی – در ابتدا تنها با هدف نظارت بر عملکرد خاموش کردن اضطراری – طیف وسیعی از دستگاه ها ایجاد شده اند ، علاوه بر عملکردهای ساده نظارت ، برخی از کارهای بسیار خاص را نیز انجام می دهند: به عنوان مثال ، مانیتورینگ سرعت یا بررسی  ولتاژ روی یک کنتاکتور در زمانی که برق قطع می شود. این دستگاه ها به گونه ای طراحی شده اند که با حسگرها و محرک های موجود در بازار به خوبی کار می کنند. امروزه یک رله ایمنی تقریباً برای هر نیاز موجود است. رله های ایمنی با قابلیت های متنوع خود می توانند تقریباً هر عملکرد ایمنی را اجرا کنند ، به عنوان مثال نظارت بر کل زنجیره ایمنی از سنسور تا کلیه ابزارهای در حال کار ، از طریق فعال سازی محرک

تمایز بین رله های ایمنی مختلف:

رله های ایمنی امروزی در درجه اول با طراحی تکنولوژیکی متمایز می شوند: کلاسیک: مبتنی بر فناوری رله- مبتنی بر تماس با ارزیابی الکترونیکی و خروجی بدون پتانسیل -مبتنی بر تماس به دستگاه های کاملا الکترونیکی با خروجی های نیمه هادی.

ویژگی ها و مزایای مشترک رله های ایمنی مختلف:

هیچ تغییری در این نیاز اساسی که رله های ایمنی باید همیشه به گونه ای طراحی شوند که – در صورت سیم کشی صحیح – تغییری در دستگاه ایجاد نشده و یا خطای خارجی ناشی از حسگر یا محرک نمی تواند منجر به از بین رفتن عملکرد ایمنی شود. تغییر فن آوری توسعه رله های ایمنی الکترونیکی را افزایش داده است ، که مزایای مشتری بسیار بیشتری را ارائه می دهند: دستگاه های الکترونیکی پوشیده نیستند ، دارای قابلیت های تشخیصی هستند و به راحتی می توان آنها را در سیستم های مشترک باس برای اهداف کنترل و تشخیصی وارد کرد.

عملکرد رله PILZ

طراحی معمولی رله ایمنی نسل اول در فناوری رله بر اساس ترکیب ۳ رله است. طراحی اضافی اطمینان می دهد که خطاهای سیم کشی منجر به از دست دادن عملکرد ایمنی نمی شود. دو رله (K1 ، K2) با کنتاکت های مثبت هدایت کننده ، تماس های سوئیچینگ ایمن را ارائه می دهند. دو مدار ورودی CH1 و CH2 هر کدام یکی از دو رله داخلی را فعال می کنند. مدار از طریق رله شروع K3 فعال می شود. یک مدار نظارت دیگری نیز بین نقاط اتصال Y1 و Y2 وجود دارد (حلقه بازخورد). این اتصال برای بررسی و نظارت بر وضعیت محرک ها استفاده می شود ، دستگاه به گونه ای طراحی شده است که هرگونه نقص در مدار ورودی شناسایی شود ، به عنوان مثال در دستگاه پرس با فشار دادن شاسی امرجنسی دستگاه را متوقف کرده و در نتیجه فعال سازی رله های K1 و K2 را متوقف می کند.